OKONČANA SEZONA

Manchester City je odbranio titulu prvaka Engleske! Do trofeja su došli nakon velike drame u današnjem posljednjem kolu Premiershipa u kojem su se nadmetali s Liverpoolom.

Građani su uoči 38. kola imali sve u svojim rukama budući da su imali bod više u odnosu na Redse. Na kraju im je to bilo dovoljno da ponovo osvoje trofej namijenjen najboljoj ekipi u državi.

City je tako stigao do osme titule prvaka Engleske, a njih čak šest su osvojili u posljednjih deset godina.

Međutim, nije sve tako lijepo izgleda po ekipu Pepa Guardiole. Gubili su na poluvremenu 0:1 golom Casha, a potpuni šok uslijedio je u 69. minuti kada je Coutinho udvostručio vodstvo Aston Ville.
Ipak, za samo pet minuta City je postigao tri gola i preokrenuo rezultat. Dvostruki strijelac je bio heroj Gundogan, a preostali gol bio je djelo Rodrija. Meč je okončan rezultatom 3:2.

I Liverpool je ostvario pobjedu nakon preokreta protiv Wolvesa, ali im je to bio jalov trijumf. Neto je šokirao Redse u trećoj minuti, a Mane je u potpunosti vratio Liverpool u igru budući da je City u to vrijeme gubio u svojoj utakmici.

Na 2:1 preokrenuo je Salah šest minuta prije kraja utakmice, ali im taj gol nije donio naslov jer je City "okrenuo" Villu i zadržao bod prednosti. Konačnih 3:1 postavio je Robertson u finišu utakmice.

City je tako osvojio prvenstvo s osvojena 93 boda, odnosno jedan više od Liverpoola koji za utjehu ima priliku već u subotu osvojiti titulu prvaka Evrope budući da igraju finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

Rezultati i strijelci:

Manchester City - Aston Villa 3:2 (Gundogan 76', 81', Rodri 78' - Cash 37', Coutinho 69')

Liverpool - Wolves 3:1 (Mane 24', Salah 84', Robertson 89' - Neto 3')

Tabela:
Standings provided by SofaScore LiveScore