UŽIVAJMO!

Došao je dan kojeg su svi nogometni fanovi s nestrpljenjem čekali. Danas ćemo saznati rasplet u dvije najinteresantnije "lige petice", odnosno titule će biti uručene u Engleskoj i Italiji.

Tri od pet "liga petice" odlučene su odavno, dok veliku dramu imamo u Italiji i Engleskoj. Igra sudbine željela je da u rasponu od sat vremena saznamo ko će osvojiti titulu u Premier ligi i Seriji A.

Englezi će prvi uručiti pehar. Od 17 sati igra se posljednje kolo Premier lige, a sve oči okrenute su Etihad stadionu gdje Manchester City danas traži novu titulu.

Građani dočekuju Aston Villu s bodom prednosti u odnosu na Liverpool. Ekipa Pepa Guardiole ima sve u svojim rukama i pobjedom bi odbranila titulu prvaka Engleske.

Na putu im stoji Aston Villa. Neugodni i skupocjeni tim koji je razočarao ove sezone, ali na krilima bivših zvijezda Liverpoola Stevena Gerrarda i Philippea Coutinha želi pomoći Redsima u osvajanju titule.

Liverpool na svom terenu dočekuje Wolverhampton i tu će čekati "kiks" Cityja te uz trijumf nad Vukovima osvojiti titulu u Premier ligi.

Englezi će ponuditi mnogo uzbuđenja i na drugim dijelovima tabele. Veliki rivali Sjevernog Londona Tottenham i Arsenal bore se za Ligu prvaka. Spursima treba bod kod najslabije ekipe lige Norwicha kako bi osigurali četvrto mjesto, dok će Arsenal nade polagati u Norwich i eventualnom pobjedom protiv Evertona čekati mjesto u elitnom rangu evropskog nogometa.

Saznat ćemo i ko napušta elitu pošto poravnati u kolo ulaze Burnley i Leeds, a mjesta u Premier ligi ima samo za jednu ekipu. Burnley dočekuje Newcastle i ima znatno bolju gol-razliku od Leedsa koji gostuje Brentfordu tako da je u prednosti.

Utakmice se igraju od 17 sati uz direktan TV prijenos na kanalima Sport Kluba.

Tabela Premier lige:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Od 18 sati dobit ćemo rasplet u Seriji A gdje se za titulu bore milanski velikani Milan i Inter. Tu će Bosna i Hercegovina imati svog prvaka Italije.

Rade Krunić sa svojim Milanom želi doći do 19. titule prvaka Italije. Mladi i neiskusni tim Rossonera je odigrao sezonu iznad svih očekivanja i danas ima priliku na gostovanju Sassuolu osvojiti 11 godina čekanu titulu.

Milanu je dovoljan bod protiv Sassuola, a očekuje se invazija gostujućih navijača na Mapei stadion. Italijani najavljuju skoro 20.000 navijača Milana na stadionu koji prima oko 22.000 gledalaca što znači da će Milan igrati skoro pa domaći meč.

Rossoneri su podnijeli nevjerovatnih 100.000 aplikacija za ulaznicu na stadion koji prima pet puta manje gledalaca i to dovoljno govori kakva euforija vlada među sedmerostrukim prvakom Evrope.

S druge strane, Inter dočekuje Sampdoriju u istom terminu od 18 sati. Naš Edin Džeko i njegova ekipa nadaju se da će Sassuolo "odraditi posao" za njih i savladati Milan te bi onda pobjeda nad Sampdorijom značila i odbranu titule.

Još jedan bh. nogometaš bori se u Seriji A danas za ispunjenje cilja, a to je Milan Đurić sa Salernitanom. Njegov tim dočekuje Udinese i pobjeda bi sigurno značila opstanak ispred Cagliarija.

Dueli za titulu u Seriji A igraju se u 18 sati uz direktne prijenose na Areni Sport, dok je borba za opstanak zakazana za 21 sat.

Tabela Serije A:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore