JOSE TEBAS

Šef La Lige Jose Tebas u velikom intervjuu za Marcu govorio je o Real Madridu, Barceloni i njihovim eventualnim transferima u ljetnom prijelaznom roku.

Real Madrid je, čini se, sve dalje od Kyliana Mbappea, dok Barcelona pokušava dovesti Roberta Lewandowskog kao slobodnog igrača.

“Mislim da će Mbappe na kraju završiti u Realu. Doduše, jedan dan dolaze jedne vijesti, drugi dan druge pa čovjek više ne zna šta da misli. No, ako pogledate brojke, to jednostavno ne drži vodu. PSG je godišnje u minusu 300 miliona eura, troše 600 miliona eura na plaće i kako oni misle ugurati taj novi Mbappeov megaugovor u tu priču, meni stvarno nije jasno”, kaže Tebas i nastavlja:

“Da je želio ostati, već bi potpisao novi ugovor. S druge strane imate Real Madrid, najbolje vođen klub u vrijeme pandemije koji će uskoro, nadam se, postati prvakom Europe. Odavno želi Mbappea, igrač želi u Madrid i ne vidim mogućnost kako bi ga PSG zaustavio.”

Barcelona je bila u velikim financijskim problemima, ali je nova-stara uprava uspjela stabilizirati stvari. Xavi na ljeto traži nove igrače, a najviše napadača. Rješenje je našao u Robertu Lewandowskom koji odlazi iz Bayerna i Barca mu je jako primamljiva. Barca 33-godišnjaku nudi deset miliona eura po sezoni na tri godine, ali Tebas smatra da je to nemoguće.

“S obzirom na trenutačnu financijsku situaciju Barcelone i budžet za plaće, ja ne vidim mogućnost kako oni to misle realizirati. Spominjali su prodaju Barca Estudiosa i još nekih stvari koje bi im pokrpale budžet, ali od toga zasad nema ništa. Matematika je vrlo jednostavna. Ne možeš imati više od 500 milijuna eura minusa zadnje dv

Autor: Index.hr