OBAVIT ĆE RAZGOVOR

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel na vrlo interesantan način našalio se na račun novog vlasnika kluba Todda Boehlyja i njegovo prisustvo utakmicama.

Boehly je u tri navrata s tribina gledao Chelsea od kupovine od Romana Abramoviča, ali još uvijek nije okusio slast pobjede.

Američki biznismen je gledao utakmice protiv Wolverhamptona i Leicestera u Premier ligi, obje završene neriješenim rezultatom, te finale FA Cupa protiv Liverpoola nakon koje su Plavci ostali bez trofeja.

Prema riječima trenera Thomasa Tuchela to mu je jasan znak da ne dolazi više na utakmice Chelseaja.

"Bio je na utakmici ponovo? To mu je jasan znak. Naredne sezone će utakmice gledati putem TV-a iz Los Angelesa, to je makar jasno. Mora biti tako. Bio je čak prisutan i u finalu FA Cupa na Wembleyu", rekao je Tuchel i tako nasmijao sve prisutne na konferenciji za medije.

Njemački stručnjak smatra da će se sreća okrenuti kada bude finalizirano potpisivanje dokumentacije koje je u toku. Najavljeni su razgovori Tuchela i Boehlyja koji će u narednim danima napraviti plan kako da Chelsea vrate u konkurenciju za najveće trofeje u svijetu nogometa.

"Bit ćemo iskreni i jasni. Dobit će od mene upute ukoliko ih želi. Gubimo ključne igrače i imamo problem s utakmicama kod kuće", dodao je Nijemac.

Chelsea je u međuvremenu osigurao nastup u Ligi prvaka za narednu sezonu, ali je u finalima izgubio dva trofeja u Liga i FA Cupu