IZBORILI FINALE PLAY-OFFA

Nogometaši Nottingham Foresta, dvostrukog prvaka Evrope iz 1979. i 1980. godine, će imati priliku vratiti se u elitni rang engleskog nogometa nakon 23 godine.

Nottingham Forest i Huddersfield Town igrat će 29. maja na stadionu Wembley finale play-offa Championshipa za posljednje mjesto koje vodi u Premiership.

Fulham i Bournemouth su izborili direktan plasman u elitno društvo, a posljednjeg učesnika odlučit će finale play-offa Championshipa koji nosi titulu "najskuplje utakmice na svijetu".

Naime, ekipa koja kroz finale play-offa uđe u premiership će, računajući TV i komercijalna prava, te zaradu od utakmica, zaraditi iduće sezone nevjerovatnih 200 miliona eura, a ako ostane u ligi dobit će još 100.

Nottingham Forest je finale izborio nakon što je boljim izvođenjem penala pobijedio Sheffield United rezultatom 3:2. Forest je u prvoj utakmici na gostovanju pobijedio 2:1, a Sheffield United je uzvratio identičnom pobjedom pa su penali odlučili pobjednika.

Huddersfield Town je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Luton Towna. Nakon što je prvi susret završio 1:1, Huddersfield Town je u ponedjeljak u uzvratnom susretu na svom terenu slavio sa 1:0 i izborio finale na Wembleyju.

Finale će biti odigrano 29. maja na stadionu Wembley s početkom u 17:30 sati, a mnogi bi željeli vidjeti ponovo Nottingham Forest u elitnom rangu engleskog nogometa prvi put nakon 1999. godine.