POTVRDIO INTERES

Liverpul je svjestan kvaliteta koje posjeduje Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), ali neće biti uvučen u licitiranje kako bi doveo ponajboljeg svjetskog napadača, izjavio je Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Mbapeu krajem juna ističe ugovor s Pari Sen-Žermenom, a još prošlo ljeto je bio aktuelan njegov transfer u Real Madrid koji na kraju nije realiziran. Čelnici španskog prvaka uvjereni su da će Mbape u sljedeće dvije sedmice obznaniti svoju odluku s kim će potpisati novi ugovor te da će od jula nositi dres "kraljevskog kluba" u koji bi došao kao slobodan igrač.

Francuski napadač je u prošloj sezoni za PSG postigao 36 pogodaka u 45 utakmica. Takvog igrača, koji uz to ima i samo 23 godine, svaka bi momčad željela imati u svojoj svlačionici. Ni Liverpul nije iznimka, iako Jirgen Klop nije želio potvrditi da je bilo kontakta između kluba i francuskog reprezentativca.

- Naravno da smo zainteresirani za Kilijana. Nismo slijepi. Ali nemam ništa više o tome reći - rekao je Klopp i dodao:

- Naravno da nam se sviđa. Ako ti se ne sviđa, onda se trebaš zapitati što je s tobom. No, mi ne možemo sudjelovati u borbi za njega. Uključeni su drugi klubovi i to je u redu. On je odličan igrač.

Klop je više posvećen zadržavanju svog napadačkog kadra. Liverpul je u pregovorima za ostanak Mohameda Salaha, a špekulira se da bi Enfild mogao napustiti Sadio Mane za čije su usluge interes pokazali neki klubovi, a posljednji među njima je njemački prvak Bajern.