ŠVICARSKI VEZNJAK

Arsenal je nakon uvjerljivog poraza u derbiju protiv Tottenhama priredio novo veliko razočaranje svojim navijačima.

Kolo prije kraja prvenstva prepustili su četvrtu poziciju najvećim rivalima te je gotovo sigurno da sada neće igrati Ligu prvaka naredne sezone, koju su nekoliko kola prije kraja skoro sigurni držali u rukama.

Zanimljivu izjavu je nakon utakmice dao veznjak Topnika Granit Xhaka, koji je prozvao svoje saigrače.

“Od prve do posljednje minute izgledali smo kao da ne zaslužujemo biti na terenu. Ne mogu objasniti zašto. Nismo igrali prema planu i nismo slušali trenera. Užasno smo odigrali. Ovakvom igrom ne zaslužujemo Ligu prvaka, a ni Evropsku ligu. Ne znam zašto ne radimo ono što trener od nas traži. Ukoliko nisi spreman za utakmicu, ostani kod kuće”, rekao je Xhaka, a o njegovoj izjavi bruji Engleska.

“Bez obzira na svoje godine. Ukoliko si nervozan, ostani na klupi ili kući. Treba imati mu*a za izaći ovdje i igrati. Ovo je bila jedna od naših najvažnijih utakmica. Izvinjavam se navijačima”, dodao je reprezentativac Švicarske.

U posljednjem kolu Arsenal dočekuje Everton koji se grčevito bori za opstanak, dok Tottenham ima znatno lakši zadatak, igra protiv Norwicha koji je već odavno ispao iz lige.