Serie A

Nogometaši Milana došli su nadomak titule prvaka Italije nakon što su u velikom derbiju savladali Atalantu rezultatom 2:0. U pitanju je pretposljednje kolo Serije A.

Milanu su u posljednja dva kola trebala četiri boda kako bi osvojio titulu prvaka Italije koja se u crveno-crnom dijelu grada čeka već 11 godina.

Stoga, utakmica je odigrana u nevjerovatnoj atmosferi. Pred 80.000 fanatika Milan je dočekao Atalantu, a još 120.000 ostalo je bez ulaznice iako su aplicirali za kartu.

Počelo je opreznom igrom s obje strane, a većih prilika nije bilo. Najuzbudljiviji detalj prvog poluvremena bila je diskutabilna situacija u završnici kada je oboren Olivier Giroud, ali sudija Daniele Orsato nije pokazao na bijelu tačku.

Nastavak donosi ono što su navijači željeli. Heroj iz posljednje dvije utakmice Rafael Leao ponovo je "iskočio" kada je najviše trebalo. Iskoristio je asistenciju Juniora Messiasa i u 56. minuti doveo Milan u vodstvo.

Najljepši detalj susreta vidjeli smo u 76. minuti. Danas fantastični Rade Krunić spriječio je klizećim startom goste da zaprijete, a lopta se odbila do Thea Hernandeza koji je od svog kaznenog prostora napravio nevjerovatan solo-prodor i postigao gol.

Do kraja utakmice otvorila se Atalanta i imala dvije velike prilike, ali nije uspjela doći do pogotka.

Ostalo je 2:0 tako da Milan treba još jedan bod u posljednjem kolu protiv Sassuola kako bi i matematički osigurao titulu. Možda Rossonerima i ne bude potreban trijumf ukoliko večeras Inter ne savlada neugodni Cagliari na Sardiniji.

Rezultat i strijelci:

Milan - Atalanta 1:0 (Leao 56', Hernandez 76')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore