TOP 10

Lionel Messi, zvijezda PSG-a i argentinske reprezentacije te za mnoge najbolji nogometaš svih vremena, bio je najplaćeniji sportaš u razdoblju od proteklih 12 mjeseci sa zaradom od 125 miliona eura, objavio je američki magazin Forbes.

Desetorica sportaša s najvećim zaradama u tom razdoblju zajedno su se približili brojci od milijardu eura.

Iza Messija je sezona kakvu ne pamti, barem što se napadačkog učinka tiče. Prema podacima SofaScorea, Messi je igrač koji ima najslabiju učinkovitost među svim napadačima koji se natječu u pet najjačih europskih liga, a da su pokušali postići gol iz minimalno 60 udaraca. Njegov postotak realizacije iznosi 5.4 posto, odnosno Messi pogodak slavi nakon otprilike svakog 19 udarca prema suparnikovom golu.

Postigao je tek četiri ligaška gola za PSG koji mu je za ovu sezonu platio 72 miliona eura. Ostatak do 125 miliona eura je uglavnom sponzorski novac.

Na drugom mjestu te liste nalazi se LeBron James sa zaradom od 116 miliona eura. Los Angeles Lakersi su za svoju zvijezdu izdvojili 40 milijuna eura plaće, dok je 76 milijuna zaradio izvan parketa. Uz Messija i Jamesa, jedini sportaš koji je u ovom izdanju Forbesove liste probio granicu od 100 milijuna eura je Cristiano Ronaldo (110 miliona eura).

Autor: Index.hr