TVRDI ENGLESKI NOVINAR

Američki biznismen Todd Boehly će u narednim danima i zvanično postati novi vlasnik Chelseaja, te su već počele priče oko toga kako će londonski klub izgledati u narednim godinama.

Boehly se obavezao investirati dvije milijarde eura u narednim godinama, a nakon što je za vikend gledao na Stamford Bridgeu njegovu ekipu kako u posljednjim sekundama prosipa pobjedu protiv Wolverhamptona (2:2), i njemu je jasno kako će veliki dio tog iznosa morati potrošiti na igrački kadar.

Britanski novinar Richard Keys koji radi za kanal beIN SPORTS je poručio na svom blogu kako je siguran da će Boehly željeti napraviti novu ekipu čiji kostur trebaju činiti engleski igrači, baš kao i u najslavnija vremena kada su na Stamford Bridgeu igrali John Terry i Frank Lampard.

Keys je iznio i veoma hrabru tvrdnju o tome koje igrače će Boehly "ganjati".

Harry Kane i Declan Rice su na listi želja brojnih velikana, te nije nikakvo iznenađenje što su i potencijalna pojačanja Chelseaja, no treći igrač koji bi po Keysovom mišljenju bio idealan za Plavce je Harry Maguire.

"Chelseaju treba štoper, a Maguire bi ih koštao oko 50 miliona eura. Siguran sam da bi i on prihvatio dolazak u Chelsea gdje bi imao šansu za novi početak", napisao je Keys.