UŽASNI REZULTATI

Manchester Uniteda više ne može završiti među četiri najbolja kluba u engleskoj Premier ligi, što automatski znači da sljedeće godine neće igrati Ligu prvaka. Takav rezultat se na Old Traffordu smatra ogromnim neuspjehom, a čelnici kluba uvjereni su kako najveću odgovornost za loše rezultate snose igrači.

Sukladno tome, Daily Mail piše da su donijeli odluku kako će igračima oduzeti četvrtinu godišnje plaće za sljedeću sezonu kako bi nadoknadili novac koji su izgubili kad se nisu uspjeli plasirati u najveće svjetsko klupsko takmičenje. Također, United će zbog toga zaraditi znatno manje novca od TV prava pa i taj novac treba nekako nadoknaditi.

Tako će plaća Cristiana Ronalda umjesto 385 hiljada funti sedmično iznositi 288 hiljada funti ako odluči i sljedeću sezonu ostati u klubu. Podsjetimo da je Ronaldo već pri dolasku u United pristao na značajno smanjenje plaće jer je u Torinu zarađivao 500 hiljda funti sedmično.

Drugi najplaćeniji igrač kluba je vratar David de Gea čija će plaća s 375 hiljada funti sedmično pasti na 281 hiljada funti, i tako dalje od igrača do igrača. Sličan potez Untied je povukao na ljeto 2019. godine kada je završio šesti u Premier ligi i plasirao se u Europa ligu.