NAPADAČ REALA

Francuski fudbaler i napadač Real Madrida Karim Benzema postigao je sinoć u duelu protiv Manchester Citya svoj 86. gol u Ligi prvaka, i tako se pridružio na trećem mjestu liste strijelaca napadaču Bayerna Robertu Lewandowskom. Benzema je u revanš meču polufinala Lige prvaka protiv Citya u petoj minuti drugog produžetka postigao gol iz penala, što je ujedno njegov 15. gol u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Francuz je sa 15 golova najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone.

Na tabeli za ovu sezonu vodi Benzema sa 15 golova, ispred Lewandowskog koji je postigao 13. Na trećem mjestu je fudbaler Ajaxa Sebastien Haller sa 11 golova, a prate ga Mohamed Salah iz Liverpoola sa osam i Riyad Mahrez (Manchester City) i Christopher Nkunku (Leipzig) sa po sedam golova.

Kad je ukupan poredak najboljih strijelaca Lige prvaka u pitanju na prva dva mjesta su Cristiano Ronaldo sa 140 golova i Lionel Messi sa 125. Treće mjesto dijele Benzema i Lewandowski sa 86, dok su na četvrtom i petom mjestu Raul Gonzales sa 71 i Rudd van Nistelrooy sa 56 pogodaka.

Autor: FTV