GOVOR VRIJEDAN FINALA

Nogometaši Liverpoola su sinoć napravili veliki preokret i rezultatom 3:2 slavili u gostima kod Villarreala i sa ukupnih 5:2 prošli u finale Lige prvaka.

Liverpool je u Villarreal stigao s prednošću od 2:0, no nakon prvih 45 minuta na stadionu Ceramica je gubio sa 2:0.
Gora od samog rezultata bila je igra Redsa koji su bili u potpunosti bezopasni i kada je sudija Danny Makkelie označio kraj prvog poluvremena trener Liverpoola Jürgen Klopp je znao da mora nekako "probuditi" svoje igrače koji su po prikazanoj igri u prvih 45 minuta zaslužili ispasti.

U drugom poluvremenu na teren kao da je izašla u potpunosti druga ekipa, te je do 74. minute zabila tri gola i osigurala plasman u finale.

Nakon meča Klopp je otkrio šta se desilo u svlačionici na poluvremenu što je "razdrmalo" ekipu.

"Nakon prve tri minute utakmice vidio sam da ne igramo kako treba, brzali smo s odlukama jer su igrači očito bili pod pritiskom. Dok sam hodao prema svlačionici rekao sam svom asistentu Peteru Krawietzu da mi nađe neki podatak u čemu smo bili dobri, pa da to predstavim igračima kao motivaciju. On mi je odmah iskreno odgovorio: 'Nemam takav podatak, nismo ni u čemu bili dobri', pa sam onda morao održati govor", kazao je Klopp i potom otkrio "magične" riječi.

"Problem je nogometne prirode i riješit ćemo ga nogometom! Ljudi, mi nismo u prvom poluvremenu igrali nogomet! Igrajte! Igrajte kao što ste igrali cijele sezone! Uzmite loptu, krećite se s loptom, nemojte samo stajati! Budite hrabri! Utrčite iza njihove posljednje linije! Oni imaju momentum, ali nemaju kontrolu nad utakmicom, možemo se vratiti u igru!", rekao je Klopp igračima.

"Moj govor ne bi imao smisla da igrači na njega nisu reagovali onako kako su reagovali. Bili smo mirni i zasluženo smo prošli u finale", zaključio je Klopp.