SERIE A

Nogometaši Intera pobijedili su večeras na Dacia Areni u 35. kolu Serije A ekipu Udinesea rezultatom 2:1 te su tako s Milanom nastavili "mrtvu trku" za prvaka Italije.

Inter je u vodstvo došao u 12. minuti golom Perišića na asistenciju Dimarca, a prednost su u udvostručili šest minuta prije kraja prvog poluvremena nakon velike drame.

Naime, prvo je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko izborio penal koje je sudija provjeravao putem VAR-a. Martinez je na kraju preuzeo odgovornost i pogodio stativu s bijele tačke, ali mu se lopta odbila na glavu te ju je zakucao u mrežu za 0:2.

Udinese se vratio u igru u 72. minuti preko Pussetta, ali nije bilo ni vremena ni snage da izbjegnu poraz od aktuelnog prvaka Italije.

Džeko je igrao do 74. minute za pobjedničku ekipu, dok je kod domaćih u igru pet minuta kasnije ušao Mato Jajalo.

Inter je tako ostao na drugom mjestu Serije A tri kola prije kraja prvenstva. Za vodećim Milanom zaostaje samo dva boda.

Do kraja sezone Milan igra protiv Verone (u gostima), Atalante (kući) i Sassuola (u gostima). S druge strane, Inter će igrati s Empolijem (kući), Cagliarijem (u gostima) te Sampdorijom (kući).

Rezultat i strijelci:

Udinese - Inter 1:2 (Pussetto 72' - Perišić 12', Martinez 39')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore