Navijači Fiorentine, ali i javnost u Italiji razočarani su potezom Milana koji je obustavio prodaju ulaznica za gostujuće navijače u duelu 35. kola italijanske Serije A.

Milan je dobio nevjerovatnu priliku da osvoji Scudetto ispred gradskog rivala Intera koji je poražen šokantno u Bologni prije dva dana. To je izazvalo haos i veliku euforiju kod Rossonera.

Pred Milanom je velika utakmica, domaći duel protiv Fiorentine, a tribine San Sira bit će ispunjene navijačima domaćeg tima.

Utakmici neće prisustvovati gostujući navijači zbog neviđenog poteza kojeg je napravio Milan. Tačnije, njih 50 je dobilo ulaznice na stadionu od 80.000 navijača. One preostale završile su u rukama domaćih pristalica, a najvjerovatnije ni tih 50 gostiju iz Firenze neće bodriti svoj klub.

Naime, Rossoneri su mogli kupiti ulaznice za dio koji je namijenjen gostujućim navijačima. Nakon što su navijači Milana kupili veliki broj ulaznica i za ovaj sektor, klub se oglasio i poručio da miješanje navijača na gostujućoj tribini predstavlja prijetnju za sigurnost tako da gosti ne mogu prisustvovati utakmici.

Sasvim opravdano, to je izazvalo veliku ljutnju kod navijača Fiorentine koji su planirali podržati svoj klub na gostovanju.

Iz Milana su saopćili da su "greškom" prodali sve ulaznice svojim navijačima za gostujući sektor i čini se da su s pravom na meti kritika.