ŽELE OSIMHENA

Erik ten Hag naslijedit će Ralfa Rangnicka na klupi Manchester Uniteda, a svoju bi eru u Crvenim vragovima mogao odmah započeti možda i najvećim transferom u historiji kluba s Old Trafforda.

Prema navodima brojnih italijanskih i engleskih medija od kojih se većina poziva na informacije koje posjeduje La Repubblica, Manchester United vodi u velikoj utrci za Victora Osimhena, 23-godišnjeg napadača Napolija.

Ovaj nigerijski golgeter trenutno je procijenjen na 60 miliona eura (prema Transfermarktu), ali Manchester United navodno je na adresu slavnog talijanskog kluba već poslao ponudu tešku “preko 100 miliona eura”.

Arsenal i Newcastle također su u ovoj utrci i Osimhen je pri vrhu njihovih želja, ali pitanje je mogu li pratiti ponudu Crvenih vragova.

Napoli je, podsjetimo, Osimhena doveo 2020. iz francuskog Lillea. Bio je to transfer težak 75 miliona eura. Od dolaska u Italiju, mladi je Nigerijac upisao 58 nastupa, 26 pogodaka i osam asistencija za Napoli.

Ostvari li se ovaj transfer i to po ciframa koje se spominju, Osimhen bi mogao postati najskuplje pojačanje u historiji Uniteda, a gotovo sigurno bi se našao barem na drugom mjesto. Rekorder je još uvijek Paul Pogba kojeg su Crveni vragovi iz Juventusa doveli za 105 miliona eura. Drugi na toj listi je Harry Maguire koji je iz Leicestera stigao za 87 miliona.