PRVI DUEL POLUFINALA

Nogometaši Liverpoola slavili su rezultatom 2:0 protiv Villarreala u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka i tako se približili utakmici za trofej prvaka Evrope.

Liverpool je kao veliki favorit dočekao Villarreal, ali i oprezan jer su se dva velika favorita "okliznula" protiv Žute podmornice iz Španije.

Nije tako lako izgledalo po Redse u prvom poluvremenu. Dugo smo čekali na pravu šansu za domaće, a dočekali smo je nakon pola sata igre kada je Luis Diaz s distance silovito šutirao, a golman Geronimo Rulli odlično odbranio.

U 34. minuti udarac Mohameda Salaha iz velike blizine izblokiran je u korner. Činilo se tada da će Liverpool povesti.

Do odlaska na odmor vidjeli smo i najljepši detalj utakmice. Fantastičan volej raspalio je Thiago Alcantara s tridesetak metara, ali je stativa spasila goste. Na odmor se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu silovit pritisak domaćina. U 50. minuti poništen je gol zbog ofsajda u kojem se našao Fabinho.

Samo tri minute kasnije Jordan Henderson centrira s desne strane, a lopta od bloka Pervisa Estupinana završava iza leđa golmana Rullija.

Slavlje domaćih navijača nije se ni sleglo, a Sadio Mane je udvostručio prednost Liverpoola i tada je bilo jasno da će domaći tim upisati trijumf.

Liverpoolu je još jedan gol poništen ubrzo. Igrao se 63. minut kada je poništen gol Andyja Robertsona, ponovo zbog ofsajda.

Luis Diaz je mogao do gola i u 68. minuti, ali je njegov udarac izblokiran. Ovo nije bila noć kolumbijskog ofanzivca.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da je favorizovani Liverpool ostvario pobjedu za veliki korak ka finalu Lige prvaka. Uzvratni susret igra se u Španiji u utorak, 3. maja.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Villarreal 2:0 (Estupinan autogol 53', Mane 55')