POREDE JE SA ZIDANEOVOM

Navijači Reala su sa strepnjom gledali kako sinoć Karim Benzema u 82. minuti prilazi izvesti penal pri zaostatku od 4:2 u gostima kod Manchester Cityja, no on je bio hladnokrvan i postavio je konačnih 4:3 pogodivši "panenkom".

Benzema je prije samo nekoliko dana promašio dva penala u ligaškom duelu protiv Osasune i mnogi navijači Kraljevskog kluba su se plašili da li će se to odraziti i na izvođenje penala u polufinalu Lige prvaka na Etihadu.

Ipak, Francuz je pogodio na spektakularan način, a njegov pogodak sa bijele tačke je neodoljivo podsjetio na "panenku" koju je izveo Zinedine Zidane u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine protiv Italije.

Nakon meča Benzema je istakao kako nije sumnjao u sebe kada je uzeo loptu i namjestio je na bijelu tačku.

"Ko nije izveo penal, nije ga nikada ni promašio. Imao sam samopouzdanja da i pored promašenih penala protiv Osasune preuzmem odgovornost i pogodim", kratko je rekao Benzema nakon meča.

Ipak, da se ne radi samo o samopouzdanju otkrio je njegov trener Carlo Ancelotti.

"Prošla dva penala nije izveo dobro, pa je na treningu danima vježbao penale i 'panenke'. Nisam znao da li će baš tako šutirati, ali on je tako odlučio i pogodio. Nije jednostavno u polufinalu Lige prvaka šutirati 'panenku', ali je time pokazao svoj karakter". rekao je Ancelotti.