Liga prvaka

Večeras je na rasporedu prva utakmica polufinala Lige prvaka. Fudbaleri Manchester Cityja na Etihadu od 21 sat dočekuju Real Madrid.

Građani će protiv Reala pokušati izboriti svoje drugo finale u nizu. To će biti okršaj dva velika stručnjaka Pepa Guardiole i Carla Ancelottija.

Guardiola bi tako mogao postati prvi trener koji je Real Madrid eliminirao tri puta iz Lige prvaka. Španski trener je Ligu prvaka osvojio dva puta s Barcelonom, posljednji put prije 11 godina.

Španski stručnjak će tako biti motiviran budući da je s Bayernom i Manchester Cityjem osvojio sve trofeje osim Lige prvaka.

Ancelotti je najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje osvojio tri puta, od toga dva s Milanom i posljednje 2014. godine s Realom.

Guardiola na raspolaganju ima sve svoje glavne igrače, uključujući Kevina de Bruynea koji napokon igra u kontinuitetu i definitivno pravi razliku na terenu.

Kraljevi predvođeni sjajnim Karimom Benzemom s druge strane dolaze u Manchester nakon što su izbacili PSG i Chelsea pa se ekipa Carla Ancelottija definitivno više nikog ne boji, iako je sada očekuje još teži protivnik.

Faktor