Kylian Mbappe još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Ugovor mu ističe krajem ove sezone, a Paris Saint-Germain želi ga zadržati po svaku cijenu. “Marca” je ranije pisala da mu je Real Madrid ponudio najveći ugovor u istoriji kluba. Nagađa se o iznosu od 50 miliona eura godišnje, a Le Parisien tvrdi da je PSG izjednačio tu ponudu.

Fayza Lamari, majka francuskog nogometaša, nalazi se u Dohi na pregovorima oko novog ugovora s katarskim vlasnicima kluba. Cilj PSG-a je zadržati Mbappea najmanje sljedeću godinu, dok ne prođe Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nakon toga bi ga mogli pustiti uz ranije dogovorenu visinu odštete.

Pariški medij piše kako je Mbappeu njegov trenutni klub ponudio dvogodišnji ugovor sa spomenutom vrijednošću od 50 miliona eura godišnje.

Ugovor bi imao i opciju produženja na još jednu godinu, a mladi Francuz bi za potpis dobio “bonus za lojalnost” od 100 miliona eura, koji bi se raspodijelio tokom trajanja ugovora.

Najpouzdaniji izvor kad je riječ o nogometnim transferima, Fabrizio Romano, danas je podsjetio da se situacija nije promijenila. Real i PSG jedine su dvije opcije za Mbappea, koji još nije donio odluku, ali kako kaže Romano, “važni dani dolaze”.

“Nisam još odlučio. Da sam donio odluku, objavio bih to svima. Međutim, nisam… Još odlučujem. Izabrat ću ono što je najbolje za mene, pojavile su se neke nove stvari. Postoji li mogućnost da ostanem u PSG-u? Da, naravno”, rekao je nedavno i sam Mbappe, francuski napadač kojem ugovor s PSG-om traje do jula ove godine.