Najviša počast

U Kuću slavnih engleske Premier lige primljeno je još šest fudbalera, a birani su online glasanjem i odlukom Žirija za dodjelu nagrada Premier lige.

Rukovodstvo Premier lige danas je saopćilo da su u Kuću slavnih primljeni Sergio Aguero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes i Ian Wright, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni se pridružuju Wayneu Rooneyju i Patricku Vieiri koji su ranije ove godine primljeni među velikane Premier lige, a tim povodom će večeras u Londonu biti održana i svečana ceremonija.

Kuća slavnih prepoznaje "izuzetne vještine" i "talenat" pojedinaca koji su krasili Premier ligu od njenog osnivanja 1992. godine. To je najviša individualna počast koju liga dodjeljuje igračima.

- I posljednji asovi koji su primljeni u našu Kuću slavnih bili su igrači svjetske klase koji su zabavljali navijače širom svijeta i pomogli u definiranju različitih era Premijer lige - rekao je izvršni direktor Premier lige Richard Masters.

Kuća slavnih engleske Premier lige do sada je primila ukupno 16 bivših fudbalera koji dobijaju medaljon s ugraviranim imenom i godinom ulaska, uz donaciju od 10.000 funti od strane Premijer lige u dobrotvorne svrhe po njihovom izboru.

Kuća slavnih Premier lige osnovana je prošle godine, a prvi asovi primljeni u nju bili su Alan Shearer i Thierry Henry. Njima su se prošle godine pridružili David Beckham, Eric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane, Frank Lampard i Dennis Bergkamp.

Anadolija