BRAZILAC NA

Nogometaši Intera su sinoć savladali Milan rezultatom 3:0 i prošli u finale Kupa Italije, a glavna zvijezda večeri nije bio niko od aktera na terenu, već gospodin na tribinama koji je razgalio srce i onih kojima je teško izmamiti osmijeh na lice.

Njegovo ime je Adriano Leite Ribeiro i ljubimac je navijača Intera i jedan od najomiljenijih nogometaša koji su nosili crno-crveni dres, a sinoć je iz Brazila stigao u Milano kako bi gledao veliki derbi.

Kada se pojavio na stadionu, sve oči sinoć su bile uprte u videozid na stadionu "Giuseppe Meazza", a kada se na njemu ukazao 40-godišnji Brazilac, nastalo je veliko oduševljenje pristalica Intera.

I sam Adriano je bio oduševljen podrškom koju su mu pružili navijači Nerazzurra i osmijeh s lica nije skidao tokom čitavog meča.

Imao je i razloga za to, s obzirom da su Lautaro Martinez i Robin Gosens postigli zajedno tri gola kojim su osigurali plasman Intera u finale Kupa Italije.

Adriano je nosio dres Intera u tri navrata od 2001. do 2009. godine, a u 177 nastupa u dresu Nerazzurra je postigao 74 pogotka, a bio je popularan pod nazivom Imperator.

S Interom je osvojio četiri titule prvaka. Nažalost, sa samo 22 godine ostao je bez oca i to je bio presudni trenutak u njegovoj karijeri koja je od te 2004. godine krenula nizbrdo.

Patio od teške depresije, postao ovisnik o alkoholu i nikada nije ispunio svoj puni potencijal. Ipak, i pored toga za kratko vrijeme i sa samo nekoliko vrhunskih sezona u dresu Intera bio je i ostao miljenik navijača.