BRUTALAN RITAM

Nebrojeno puta smo do sada čuli nogometne trenere kako se žale na veliki broj utakmica tokom sezone, a u najvećim problemima se zapravo nalazi Jürgen Klopp.

Nogometaši Liverpoola će, ukoliko izbace Villarreal u polufinalu Lige prvaka, odigrati sve moguće utakmice u jednoj sezoni.

Redsi su ove sezone nastupili u četiri takmičenja i u svim mogu odigrati maksimalan broj utakmica ukoliko izbace Villarreal u dvomeču.

Pored 38 utakmica koje će odigrati u Premiershipu, Liverpool je odigrao i sve utakmice u te Liga kupu (6) kojeg su osvojili, a u FA Kupu će odigrati pet susreta jer su stigli do finala gdje će igrati protiv Chelseaja.

U Ligi prvaka Redsi su odigrali 10 utakmica, te će odigrati još dvije protiv Villarreala. Ukoliko uđu u finale, to će biti i 13. utakmica u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, te će ukupan broj utakmica ove sezone, ne računajući osam prijateljskih susreta, biti čak 62.

Blizu Liverpoolu je Chelsea sa 61 utakmicom (Premiership 38, Liga prvaka 10, FA Kup 6, Liga kup 6, Superkup Evrope 1), a Manchester City će na kraju sezone imati 58 ili 59, u zavisnosti od toga da li će ući u finale Lige prvaka (Premiership 38, Liga prvaka 12 ili 13, FA Kup 5, Liga kup 2, Community Shield 1).

Real Madrid će na kraju sezone imati 55 ili 56 odigranih utakmica (La Liga 38, Liga prvaka 12 ili 13, Kup kralja 3, Superkup Španije 2).