Portugalac

Roma je osvojila bod na vrućem gostovanju kod Napolija.

Meč na stadionu Diego Armando Maradona završen je rezultatom 1:1, a Vučica je poraz izbjegla golom El Shaarawyja u 91. minuti.

Jose Mourinho, trener gostujućeg tima, nakon utakmice bio je ljut na sudije, smatrajući da je njegov tim oštećen.

- Činilo se da je nemoguće da ostanemo neporaženi i zato sam slavio bod. Nije moja ekipa igrala loše. Naprotiv, nismo bili loši, ali sam svakako imao osjećaj da će biti teško, ako ne i nemoguće da ostanemo neporaženi.

Čitao sam nedavno nečiju izjavu da bi Serie A mogla biti odlučena ako sudije budu griješile na štetu tri najbolje ekipe u ligi (Milan, Inter i Napoli). Može liga biti odlučena i kad se griješi njima u korist. Na trenutke me bilo sram stajati uz aut-liniju i gledati šta Di Bello i Di Paolo rade - rekao je Mourinho nakon meča protiv Napolija.

Potom je za DAZN objasnio na što je konkretno mislio.

- Želite primjer? Hoćete dva, tri ili više? Crveni karton za Zanolija. U svakoj ligi na svijetu u prvom poluvremenu dobio bi drugi žuti karton. Drugo, nije suđen penal na Zaniolu. U redu, golman prvi dolazi do lopte, ali ruši Zaniola dok ovaj još može doći do nje. Ima toga još puno, ali stat ću na tome - kazao je Mourinho.

Roma nakon 33 kola ima 58 bodova i drži poziciju koja vodi u Evropu ligu. Gradski rival Lazio, te Fiorentina imaju po dva boda manje, te se do kraja sezone očekuje borba za peto mjesto.

Faktor