PREMIERSHIP

Cristiano Ronaldo bio junak pobjede Manchester Uniteda nad Norwichom (3:2), postigavši tri gola kojima je ostavio svoj tim u igri za mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Bio je to Ronaldov 60. het-trik u karijeri, a 50. u klupskom fudbalu. Osim novog jubileja, sjajni Portugalac je zahvaljujući jučerašnjoj partiji inkasirao čak milion eura.

Naime, kako su prenijeli engleski mediji, Ronaldo u ugovoru s “Crvenim đavolima” ima klauzule o posebnim ponusima za broj postignutih golova. Tako u ugovoru stoji da za prvih 20 golova u sezoni dobija 750 hiljada funti. Ronaldo je sada na 21. golu u sezoni, a het-trik mu je donio još 100.000 funti.

Inače, Ronaldov svaki naredni gol mogao bi mu donijeti još 100.000 funti. Bude li prvi strijelac tima, a trenutno ubjedljivo vodi – prvi pratitelj je Bruno Fernandes s devet golova – Ronaldo će zaraditi još 1.2 miliona eura. Ukoliko kojim slučajem dostigne cifru od 30 golova, “sedmica” Ujniteda će inkasirati dodatnih 3.2 miliona eura.

Inače, Manchester United je trenutno 5. tim u Premijer ligi sa 54 osvojena boda, tri manje od četvrtoplasiranog Totenhema, koji je jučer izgubio od Brightona (1:0). Na 6. mjestu je Arsenal sa također 54 boda i utakmicom manje, a “Topnici” su jučer zabilježili poraz od Southamptona (0:1).