ITALIJA

Inevsticijski fond iz Bahreina pod nazivom Investcorp ušao je u pregovore o kupovini italijanskog nogometnog diva Milana. Trenutni vlasnik Milana je Elliott, lešinarski fond koji je klub kupio 2019. godine za nešto manje od 90 miliona eura, a sada bi mogao višestruko zaraditi.

Naime, svota koja se spominje kao referentna u pregovorima je milijarda eura, a investitori iz Bahreina nemaju problem s time da plate toliki novac da bi kupili Milan. Elliott je još ranije razmišljao o prodaji Milana, nakon što je UEFA pokrenula istragu zbog sumnjivih veza između Milana i francuskog prvaka Lillea. Sumnja se da je Elliott također vlasnik Lillea, te da se na temelju toga dogovaraju transferi između dva kluba.

Bogata kompanija iz Bahreina

Italijanski mediji objavili su danas ovu vijest, a predstavnici Investcorpa, Milana i Elliotta odbili su je komentirati. Ipak, izvor blizak Reutersu objavio je kako je dogovor o prodaji vrlo blizu tome da bude zaključen. Ovo nije prvi put da se Elliott povezuje s prodajom Milana, ali svaki put dosad Elliott je demantirao glasine. Sada šute.

Francuski list L'Equipe pisao je o Investcorpu, koji je navodno kompanija koja vrijedi više od 37 milijardi dolara. Osnovana je 1982. godine, a svoje podružnice, osim u zemljama na Bliskom istoku, ima i u Londonu i New Yorku.

Maldini ne isključuje prodaju

Nakon jučerašnje utakmice, u kojoj je Milan s 2:0 pobijedio Genou i nastavio lov na Scudetto, pred kamere je izašao tehnički direktor Milana Paolo Maldini i otkrio kako nije isključeno da Milan uskoro bude prodan.

“Ne znam puno o tome, ali naravno da bi Milan mogao biti prodan u budućnosti. Ne znam kad će taj trenutak doći. Ostalo je malo utakmica do kraja sezone, rekao bih da je svima u interesu da fokus bude na njima te da pokušamo osvojiti titulu, a imamo pred sobom i polufinale Kupa Italije”, rekao je Maldini za DAZN.