STRPLJEN, SPAŠEN

Hrvatski veznjak Luka Modrić već sada se može smatrati jednim od najboljih veznih igrača u historiji nogometa, a španskim medijima sada je zanimljiva situacija iz 2012. godine kada je tadašnji trener Kraljevskog kluba Jose Mourinho doslovno molio navijače da ga ostave na miru.

Mourinho je bio trener koji je svim silama želio dovesti Modrića iz Tottenhama u Real Madrid, a nakon samo šest mjeseci u ovom klubu proglašen je najlošijim transferom u Španiji i većina navijača ovog kluba ga je otpisala iz ozbiljnih planova.

Ipak, Mourinho je vjerovao u svog igrača i navijačima je tada govorio da će jednog dana sve doći na svoje.

"Ljudi trebaju biti strpljivi s Modrićem. Znamo da je sjajan igrač, bitno je samo da raste unutar ekipe. Trebat će poboljšati taktičku igru i naučiti šta se od njega očekuje. Trebao bi znati šta treba raditi kada Benzema izvrši pritisak na veznog igrača, kako se ponašati kada je Ronaldo slobodan...", govorio je tada Mourinho i dodao:

"Pustite dečka na miru, neka raste malo pomalo. On je sjajan igrač i vjerujem da će to navijači uočiti. Ostavite ga na miru i uskoro ćete se zaljubiti u njega."

Mourinho i Modrić su u Realu zajedno proveli samo osam mjeseci, ali Portugalac je ostao jedna od ključnih osoba u Modrićevoj karijeri.

Modrić ima ugovor s Realom do kraja ove godine, a kakve patrije pruža, nema sumnje da će čelnici Kraljevskog kluba uraditi sve da ga zadrže u svom timu.