BORBA ZA POLUFINALE

Nakon što su završeni dueli u četvrtfinalu Lige prvaka, danas je na rasporedu borba za polufinale UEFA-ine Evropske i Konferencijske lige.

Svakako da je najuzbudljiviji meč dana susret koji će se igrati u Španiji, a gdje će Barcelona nakon 1:1 u prvom meču dočekati Eintracht iz Frankfurta.

Xavijev tim je znatno podigao formu u posljednje vrijeme i nema sumnje da su večeras veliki favoriti da izbace tim iz Njemačke i plasiraju se među četiri najbolja kluba u ovom takmičenju.

Lyon će na svom stadionu dočekati engleski West Ham i svakako da i ovaj susret privlači puno pažnje, a prvi će na teren izaći nogometaši Atalante i Leipziga koji će svoj uzvratni susret igrati u 18:45 sati. Oba prva susreta spomenutih timova završila su bez pobjednika (1:1).

Jedini koji će večeras braniti prednost su nogometaši Brage koji su u prvom meču slavili protiv Rangersa rezultatom 1:0.

U UEFA-inoj Konferencijskoj ligi također se igraju četiri meča.

Prvi na teren će izaći nogometaši PSV-a i Leicestera, a prvi meč u Engleskoj završen je bez pobjednika (0:0).

Nakon poraza u prvom meču, preokret za plasman u polufinale će tražiti i Roma protiv Bodo/Glimta, dok nas izuzetno zanimljiv meč očekuje i u Grčkoj gdje će PAOK dočekati Marseille.

U posljednjem meču večeri sastaju se Slavia i Feyenoord, a tu je rezultat u prvom poluvremenu glasio 3:3.