KOME JE APLAUDIRAO

Trener Atletico Madrida Diego Simeone u posljednjoj minuti sudijske nadoknade utakmice protiv Manchester Cityja napravio je potez o kojem se puno pričalo na društvenim mrežama. I dok jedni smatraju da je tražio podršku za svoj tim, drugi su mišljenja da je provocirao Manchester City.

Naime, igrala se 99. minuta kada je golman Građana Ederson legao na travnjak kako bi ukrao što je moguće više vremena, a što je, naravno, izazvalo bijes kod domaćih igrača koji su svim silama tražili jedan gol koji bi meč odveo u produžetke.

Domaći navijači su zviždali i urlali na goste iz Engleske, a onda je Simeone utišao publiku i zatražio da svi počnu aplaudirati.

I dok jedni smatraju da je na taj način želio provocirati Pepa Guardiolu i igrače Manchester Cityja zbog krađe vremena, drugi su mišljenja da je Simeone nakon utakmice govorio istinu i da se želio zahvaliti navijačima na velikoj podršci.

"Nikada ne aplaudiram protivničkim igračima ili njihovoj klupi. Aplaudirao sam našim navijačima na stadione, svakom onom navijaču koji je bio uz nas tokom svih 90 minuta. Tako sam im se htio odužiti... Osjećali smo sjajnu energiju s tribina", rekao je Simeone.

Podsjećamo, nakon pobjede od 1:0 u Manchesteru, tim iz Engleske sačuvao je svoju mrežu u Madridu i izborio plasman u polufinale Lige prvaka gdje će igrati protiv Atleticovog gradskog rivala Reala.