OPET SE POVRIJEDIO

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovo je obnovio povredu koljena i minimalno će dvije sedmice biti van terena, dok u isto vrijeme navijači Milana strahuju da bi mu to možda moglo značiti i kraj karijere.

Ovaj 40-godišnji napadač je u ovoj sezoni propustio 16 mečeva u Seriji A, a nije igrao ni u posljednjem susretu svog Milana u gostima protiv Torina koji je završen rezultatom 0:0.

Mediji u Italiji pišu da Ibrahimović sigurno neće igrati ni u dva naredna meča, a koje će Milan igrati protiv Genoe i Lazija. Također se dodaje da Ibrahimović neće igrati ni uzvratni meč polufinala Kupa Italije protiv Intera (0:0).

Navijači Milana strahuju da klub ne želi objaviti tačnu povredu koju je Ibrahimović doživio te mnogi od njih pišu da bi ovaj švedski napadač mogao završiti karijeru ako povreda bude iole ozbiljnija, a znajući kakve je sve ranije probleme imao s koljenom.

U ovoj sezoni Ibrahimović je odigrao samo 19 mečeva za Milan, a postigao je osam pogodaka.

Njegov Milan je, barem trenutno, prvi na tabeli Serije A sa 68 osvojenih bodova, dva više od gradskog rivala Intera koji ima i utakmicu manje s Bolognom. Napoli je treći i također kao Inter ima 66 osvojenih bodova.