ČUDO U MINHENU

Nogometaši Villarreala napravili su veliku senzaciju izbacivši slavni Bayern iz Lige prvaka. Nakon pobjede 1:0 u prvom duelu, Villarreal je izvukao remi (1:1) u Minhenu, što je i više nego dovoljno za prolaz dalje.

Prvi susret u Španiji okončan je rezultatom 1:0 za Villarreal. U toj utakmici španski tim je propustio nekoliko izglednih prilika da nokautira favorizovanog rivala, no ispostavilo se da je i to bilo dovoljno.

Od samog starta večerašnjeg duela Bayern je bio bolji i odlučniji rival. Krenuli su Bavarci po pobjedu, ali nije sve išlo "glatko".

Nakon niza poluprilika najbolju šansu za Bayern u prvih pola sata imao je Jamal Musiala. Udarac mladog nogometaša glavom odbranio je Geronimo Rulli u 29. minuti.

U finišu prvog dijela mogli su se radovati i gosti. Gerard Moreno je istrčao odličnu kontru, probio je po lijevoj strani, ali je njegov udarac u padu pogodio vanjski dio mreže.

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor i činilo se tada da bi Bayern mogao biti u nezgodnoj situaciji, posebno ukoliko ne postigne rano pogodak.

U 51. minuti sjajna prilika za Bayern. Nakon kornera i dužeg napada povratnu loptu je dobio Dayot Upamecano, ali je šutirao visoko preko gola.

To je bila uvertira u događaj iz naredne minute. Oduzeli su domaći loptu na sredini terena, Thomas Muller je dodao do Roberta Lewandowskog, a najveća zvijezda Bayerna rutinski pogađa od stativu za vodstvo domaćina.

Bayern je tom prilikom nadoknadio zaostatak i imali smo rezultat za produžetke.

U narednim akcijama Bayern je bio bolji, ali nije toliko agresivno napadao kao na startu, dok je imao rezultat koji mu je donosio ispadanje.

Sjajnu šansu imao je Bayern u 71. minuti. Odličan centaršut s desne strane dobio je Muller, ali je loše ciljao glavom. Bio je neometan, no šut odlazi prilično daleko od gola.

To je Bayerna skupo koštalo. U 88. minuti gosti su istrčali fantastičnu kontru, a u gol je pretvorio Samuel Chukwueze.

Do kraja utakmice ostalo je 1:1 tako da je Villarreal upisao spektakularan uspjeh izbacivši jednog od najvećih favorita Lige prvaka.

Villarreal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Liverpool - Benfica. Tu engleski tim ima dva gola prednosti nakon prvog susreta i najvjerovatnije će ići dalje. Prve utakmice polufinala na rasporedu su 26. i 27. aprila, a revanši su na rasporedu 3. i 4. maja.

Rezultat i strijelci:
Bayern - Villarreal 1:1 (Lewandowski 52' / Chukwueze 88')