AMERIČKI MILIJARDER

Iako se u početku spominjao dvocifren broj zainteresovanih za kupovinu Chelseaja, preostale su samo još četiri ponude od kojih je najozbiljniji konzorcijum Todda Boehlyja.

Riječ je o američkom milijarderu koji je godinama uključen u svijet sporta. Naime, vlasnik je NBA ekipe Los Angeles Lakers i bejzbol tima LA Dodgers.

Boehly je poslao u prostorije Chelseaja čak 20 ljudi koji će činiti vrlo snažan konzorcijum koji bi trebao voditi aktuelne prvake Evrope u budućnosti.

Oni su obišli trening kamp Cobham i prostorije kluba u nadi da će uskoro dovršiti historijsko preuzimanje kluba čime bi Chelsea postao najskuplji sportski kolektiv na svijetu.

Boehly nije prisustvovao obilasku klupskih prostorija, ali je poslao ljude od povjerenja. Prije njega trening kamp je obišao i Tom Ricketts, ozbiljan kandidat kojeg navijači ne žele na čelu kluba zbog sramotnih izjava o muslimanima.

Roman Abramovič je, podsjetimo, primoran prodati klub nakon što su mu uvedene sankcije zbog veze s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Inače, bogatstvo Todda Boehlyja procijenjena je na skoro pet milijardi dolara. Cijena koju je Abramovič tražio za Chelsea je skoro četiri milijarde dolara, ali je jasno da je neće postići.