Englezi u čudu

Kraljevi su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka uspjeli da dođu do pobjede od 3:1 na Stamford Bridgeu i ostvare odličan rezultat pred revanš utakmicu koja se narednog utorka igra u Madridu.

Real je na krilima nevjerovatnog Benzeme slavio sa 3:1, a francuski napadač je zabio hat-trick i još jednom pokazao da igra u zaista nevjerovatnoj formi.

Benzema je najzaslužniji što je Real uopšte došao u četvrtfinala jer je i u revanšu protiv PSG-a zabio hat-trick i odveo je Kraljeve dalje. Za Francuza je ovo bio drugi hat-trick zaredom u Ligi prvaka što je zaista impresivno.

Engleski mediji bruje o nevjerovatnom Benzemi koji je ove sezone na 36 mečeva za Real Madrid zabio čak 37 golova i pokazao zbog čega je prva zvijezda najtrofejnijeg evropskog kluba.

Međutim, pored igre na terenu engleski mediji su u šoku jer je Benzema postio cijeli dan, a onda je bez problema srušio prvaka Evrope.

Poznato je da je Benzema itekako posvećen vjeri islamu i da posti svaki ramazan, a tako je i ove godine. Englezi su u čudu kako Benzema nije ništa ni jeo ni pio cijeli dan, a potom je odigrao takvu jednu utakmicu.

"Benzema je iftario tek 13 minuta prije početka utakmice, a onda je izašao na teren i zabio hat-trick na Stamford Bridgeu", piše SportBible.

Prije nekoliko dana Benzema je dao intervju u kojem je govorio o ramazanu i objasnio je da se odlično osjeća kada posti i da to nema utjecaj na njegove partije na terenu što je sinoć najbolje dokazao.

"To nema utjecaja na moje igre. Ramazan je dio mog života i post je obavezan u mojoj vjeri. Za mene je to jako važno i osjećam se dobro kada postim", objasnio je napadač kraljevskog kluba nedavno.