ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Nogometaši Reala pobijedili su na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ekipu Chelseaja rezultatom 3:1 i tako su napravili veliki korak ka polufinalu elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Da nas očekuje fantastično prvo poluvrijeme nagovijestio je Vinicius Junior već u 10. minuti kada je iz jednog kontranapada pogodio prečku. Uzvratio je James pet minuta kasnije, ali ga je sjajnom odbranom zaustavio Courtois.

Vinicius Junior je potom bio gotovo nezaustavljiv za odbranu Chelseaja pa su ga u 16. minuti u posljednjem trenutku spriječili da postigne gol, a spasa aktuelnom prvaku Evrope nije bilo pet minuta kasnije kada je Brazilac centrirao, a Benzema lijepo pogodio glavom u rašlje za 0:1.
  Potpuni šok za Chelsea dogodio se tri minute kasnije kada je večeras raspoloženi Benzema ispratio idealan centaršut Modrića i savršeno glavom pogodio tako da golman nije imao nikakvih šansi. Mogao je Real u 33. minuti i do trećeg gola, ali je Mendy odbranio udarac Carvajala, dok je Silva s druge strane udarcem glavom nakon kornera loptu poslao nekoliko centimetara iznad prečke.

Pet minuta prije kraja izuzetno sadržajnog prvog poluvremena uspio je Chelsea smanjiti. Jorginho je poslao odličan centaršut, a Havertz je ispratio asistenciju i glavom pospremio loptu u mrežu za 1:2. Vrijedi istaći da je Benzema dvije minute kasnije promašio veliku šansu da ostvari hat-trick budući da je njegova lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Real je ponovo došao do gola. Mendy je napravio veliki kisk, neumoljivi Benzema bio uporan, oteo loptu i mirni je poslao u praznu mrežu pa je tako kompletirao hat-trick koji mu je ranije umakao.

Krenuo je Chelsea pootom potpuno ofanzivno pa su se redale prilike pred golom Reala. Prvo je Azpilicueta dobro šutirao, ali je golman Reala izvadio loptu iz rašlji. Zatim je u prilici bio Lukaku koji je za malo bio neprecizan, baš kao i Mount minut kasnije nakon udarca iz daljine. Posljednju šansu na utakmici imao je James, ali je ponovo Cuortois bio na nivou te je ostalo konačnih 1:3.

Revanš između Reala i Chelseaja na programu je u utorak na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Rezultat i strijelci:
Chelsea - Real 1:3 (Havertz 40' - Benzema 21', 24', 46')