ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Nogometaši Villarreala ostvarili su minimalan trijumf rezultatom 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv favorizovanog Bayerna, ali Španci mogu žaliti zbog rezultata.

Potpuno šokantno, Bayern može biti zadovoljan što ima šansu za prolaz nakon prve utakmice jer je Villarreal večeras bio mnogo konkretniji tim.

Već u osmoj minuti Dani Parejo dodaje do Arnauta Danjume koji pogađa za vodstvo Žute podmornice. Bio je to pravi šok za Bavarce od kojeg se nisu oporavili.

Preuzeo je Bayern kontrolu igre, ali većih prilika nije imao, makar u toj fazi utakmice.
  U 41. minuti Villarreal je postigao i drugi gol, ili je makar domaćin mislio da je tako. Francis Coquelin je centrirao, ali je lopta prešla preko noge i matirala Manuela Neuera. Međutim, pogodak je poništen zbog minimalnog ofsajda nakon VAR signalizacije.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Drugo poluvrijeme otvoreno je novom fantastičnom prilikom za Villarreal.

Igrao se 53. minut kada je Gerar Moreno silovito šutirao i matirao Neuera, ali je stativa spasila Bayern kada su svi već vidjeli loptu u golu.

Moreno je mogao do gola i u 63. minuti. Šutirao je na prazan gol gotovo s centra, ali je lopta otišla pored gola, kao i idealna šansa da nokautira Bayern.

Veliku šansu imao je Danjuma i u 67. minuti, ali je odbrana Bayerna blokirala udarac koji bi vjerovatno odsjeo u mreži Bavaraca.

"Vile" su pronosale Bayern i u 88. minuti. Istrčali su domaći nogometaši kontru "dva na dva", a Alfonso Pedraza je iz zicer pozicije šutirao pored gola.

Možda i najbolju priliku za Bayern u prvoj minuti nadoknade drugog poluvremena imao je Kingsley Coman. Francuski krilni ofanzivac je šutirao iz obećavajuće pozicije, ali mu je Geronimo Rulli odbranio udarac.

Ostalo je 1:0 tako da domaćin može biti zadovoljan, ali i tužan nakon utakmice. Zadovoljan zbog pobjede nad jednim od favorita u takmičenju, no nezadovoljan zbog toga što ga je mogao dotući i nokautirati pred revanš. Uzvratni susret na rasporedu je za šest dana, u naredni utorak na Allianz Areni.

Rezultat i strijelac:
Villarreal - Bayern 1:0 (Danjuma 8')