Švedska zvijezda

Zlatan Ibrahimović navodno je najavio odlazak u penziju ako sezonu završi osvajanjem trofeja u Italiji – Scudetta ili Kupa.

Šveđaninu na ljeto ističe ugovor sa Milanom, a još nije počeo pregovore o produžetku saradnje. On je najplaćeniji igrač na San Siru sa sedam miliona eura godišnje.

Kako prenosi "Gazzetta dello Sport", Ibrahimovića je na povlačenje usmjerila eliminacija Švedske u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, prenosi B92.

Međutim, pred Milanom je težak put do trofeja, posebno nakon kiksa protiv Bologne proteklog vikenda.

"Rossoneri" su lideri Serije A, ali su remijem bez golova na svom terenu propustili šansu da povećaju prednost u odnosu na drugoplasirani Napoli na četiri boda.

A još veći problem je što su ostali na +4 u odnosu na gradskog rivala Inter, koji ima meč manje i mnogo lakši raspored do kraja sezone.

Što se tiče Kupa Italije, tim Stefana Piolija je remizirao upravo sa Interom 0:0 u prvom meču u martu.

Međutim, Gazzetta tvrdi da će Ibrahimović svakako ostati u Milanu i ukoliko se penzioniše, jer će postati deo Piolijevog stručkog štaba.

Ukoliko nastavi da igra, Milan planira da mu ponudi manju platu kako bi imao dovoljno novca u budžetu za dovođenje novog napadača.

Prva meta je Divock Origi kojem na ljeto ističe ugovor sa Liverpulom pa bi "Rossoneri" morali samo da izdvoje novac za njegovu platu.

Na meti sportskog direktora Paola Maldinija je i Gianluca Scamacca iz Sassuoloa.