PREMIERSHIP

Nogometaši Manchester Uniteda napravili su još jedan veliki korak unazad u borbi za četvrto mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka, a oni su u susretu 31. kola remizirali protiv Leicestera na svom Old Traffordu rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a možemo reći da je Manchester United bio nešto bolji tim jer su imali dva udarca u okvir gola, dok su gosti samo šest puta šutirali van okvira gola De Geae.

Oprezno se igralo i u drugom poluvremenu, a onda Iheanacho glavom postiže gol i donosi vodstvo svom timu.

Ipak, samo tri minute nakon toga, Crveni đavoli su se vratili, a gol za poravnanje je postigao Fred.

U 80. minuti Leicester postiže i drugi gol, ovaj put preko Maddisona, no sudija Marriner je nakon dodatne VAR intervencije pokazao da je ranije bio prekršaj i poništio je gol Lisica.

Nakon toga obje ekipe pokušavale su doći do gola, pobjeda i osvajanja tri boda, ali u tome nisu uspjeli pa je susret završen bez pobjednika, odnosno rezultatom 1:1. Treba reći i to da u ovom meču za Manchester United nije igrao bolesni Cristiano Ronaldo.

Nakon ove utakmice United ostaje na šestoj poziciji sa 51 osvojenim bodom, koliko ima i Tottenham s utakmicom manje, dok je Arsenal sada tri boda ispred Uniteda i uz to Topnici imaju dva meča manje.

S druge strane, Leicester je ostao na devetoj poziciji na tabeli sa 37 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

Manchester United - Leicester 1:1 (Fred 66' - Iheanacho 63')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore