33-godišnji Argentinac

Argentinski fudbaler Sergio Aguero se od decembra 2021. godine nalazi u penziji, ali je najavio kako bi se mogao vratiti na terene.

Aguero je zbog srčanih problema bio primoran okačiti kopačke o klin.

Tridesettrogodišnjem fudbaleru Barcelone pozlilo je 30. oktobra 2021. godine u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Osjetio je jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

Od tog trenutka, vršena su razna testiranja kako bi se vidjelo kako će to utjecati na njegovo zdravlje. Na pregledima su otkrili kako je imao aritmiju i kako bi nastavak igranja bio opasan. Doktori su mu također poručili da u narednih pola godine na objavlja nikakve fizičke aktivnosti.

Međutim, stižu nove vijesti kada je u pitanju Argentinac. Aguero je u izjavi za španske medije izjavio da da postoji mogućnost da se vrati profesionalnoj karijeri.

- Ovih dana mi je palo na pamet kako bih se mogao vratiti fudbalu. Doktori su mi preporučili da pola godine ne obavljam nikakve aktivnosti pa sam sada počeo razmišljati o tome da se vratim na terene i treniram - izjavio je 33-godišnji napadač.

Aguero je Barcelonu je došao na ljeto prošle godine kao slobodan igrač nakon što je deset godina bio član Manchester Cityja. U dresu Građana je odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova, a za katalonski klub je zabio jedan pogodak u pet nastupa.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 utakmicu, uz 41 postignut pogodak.

Faktor