DODATNE KVALIFIKACIJE

Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje fudbalske reprezentacije na put u Portugal gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo obećao nagradu od 500 hiljada eura ukoliko izbore plasman u Katar, prenosi N1.

Sjeverna Makedonija je u četvrtak senzacionalno kao gost u Palermu savladala aktualnog evropskog prvaka Italiju sa 1:0 u polufinalu te ju još samo jedna pobjeda dijeli od historijskog prvog plasmana na SP.

- Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u dvoboju s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500 hiljada eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo - rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je prvi put u historiji nastupila na EURO-u, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost savladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana evropskog fudbala i to na njegovom terenu.

N1