PROPUŠTENI BONUSI

Manchester United igra petu uzastopnu sezonu bez trofeja, što bi, između ostalih posljedica, moglo imati veliki utjecaj na novac koji Cristiano Ronaldo može zaraditi.

Portugalska zvijezda je ostala bez više od 6 miliona eura bonusa predviđenih njegovim ugovorom koji su dijelom bili uključeni i kao kompenzacija za veliko smanjenje plate koje je uzeo kako bi se iz Juventusa vratio među Crvene vragove.

Međutim, ta izgubljena zarada nije samo zbog nedostatka trofeja jer su promašeni i drugi ciljevi. Na primjer, prema The Sunu, Ronaldu bi samo dolazak do finala Lige prvaka vrijedio gotovo 3 miliona eura.

Osvajanje Premiershipa, nešto što United nije uradio gotovo deceniju, također je bila vrijedna meta i Ronaldu bi donijela 2 miliona eura. Neuspjeh u oba domaća kupa također je ograničio potencijalnu zaradu 37-godišnjaka u ovoj sezoni.

Redovno učešće u Ligi prvaka je prirodno nešto što je veoma poželjno u hijerarhiji Manchester Uniteda, a Ronaldov ugovor uključuje i pozamašan bonus ako klub završi među prva četiri u Premiershipu. Trenutno su šesti, sa četiri boda manje i odigranom utakmicom više od Arsenala koji je na četvrtom mjestu.

Najbolji strijelac Manchester Uniteda

Međutim, postoji jedan velikodušan bonus za koji izgleda da će Ronaldo zaraditi ove sezone, a koji se odnosi na njegove golove. Doplatit će mu se ako završi sezonu kao najbolji strijelac ekipe, što trenutno izgleda vrlo vjerovatno jer ima 18 golova, odnosno devet više od najbližeg pratitelja i sunarodnjaka Brune Fernandesa.

Povratak Cristiana Ronalda u Manchester United uopšte ne ide po planu na terenu, a to ima finansijske posljedice za igrača za kojeg se vjeruje da sada zarađuje otprilike upola manje od onoga što je imao u Juventusu.