KOMENTAR O NEUSPJEHU

Marianna Puolo, majka selektora nogometne reprezentacije Italije Roberta Mancinija, komentarisala je nedavni neuspjeh Azzurra i debakl u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Istakla je tom prilikom da je ovo definitivno najveće razočarenje u karijeri Mancinija koji je ipak i dalje prvi kandidat da bude selektor.

"Ovo mu je najveće razočarenje jer je u njegovoj karijeri sve manje-više dobro prošlo. Držali smo utakmicu pod kontrolom, ali napad nije bio sjajan. Šta bih ja uradila drugačije? Pa, pozvala bih Balotellija. Ima nevjerovatnu fizičku snagu i niko ga ne može zaustaviti ispred gola. Jeste da nekad napravi glupost, ali ja bih ga zvala", rekla je Mancinijeva majka.

Istakla je kako se čula s Mancinijem jutro nakon poraza od Sjeverne Makedonije (0:1).

"Znamo da se takve stvari dešavaju u sportu. Eliminacija je rezultat situacije koju smo sami stvorili. Greške poput onih promašenih penala Jorginha su nas dosta koštale. Nije namjerno, ali kada pogriješiš tako...", indirektno je Marianna istakla najvećeg krivca po njenom mišljenju te dodala da je možda i golman Gianluigi Donnarumma mogao bolje intervenisati kod gola.

Podsjetimo, Jorginho je tokom kvalifikacija promašio nekoliko ključnih penala čime je udaljio Italiju od Mundijala.