LJUT ZBOG PORAZA

Realov težak poraz od Barcelone definitivno neće biti preko noći zaboravljen, a dva dana kasnije stigla je i reakcija nakadašnjeg veznjaka madridskog kluba Gutija koji je žestoko kritikovao trenera Carla Ancelottija i igrače Kraljevskog kluba.

"Ja sam Ancelotti i gledam u Realovu klupu. Tu imam Hazarda, Jovića, Isca... I ti meni kažeš ne mogu uvesti nikog od njih, niko ne može ući u igru? Šta se događa? Gubim se. Gledam utakmicu protiv Barcelone i vidim klupu Reala i vidim da je u drugom poluvremenu prva Realova izmjena Mariano. Kako je to moguće? Zar Bale i Hazard nisu tu? Prva ofanzivna promjena Reala je Mariano Diaz, koji nije igrao ove godine?" ljutitim glasom se pitao Španac u jednoj španskoj TV emisiji.

Guti je potom opleo po igračima iz drugog plana.

"Ko god ne želi igrati, ko god ne želi biti dio Reala, treba to reći. Nije lako, ali neka kaže. Real ne može igrati s 12 ili 13 igrača. Velika ekipa koja hoće u borbu za evropske titule to ne može. Klub ili Ancelotti trebaju reći igračima da izađu pred novinare i kažu da ne žele igrati. Real ih plaća, kako mogu ne igrati?" pita se Guti, a onda je dodao:

"I dalje mislimo da Real treba dovesti Halanda? Klub mora dovesti Halanda, Mbappea i još pet nogometaša koji žele igrati u Madridu."

Podsjetimo, Barcelona je u nedjelju iznenađujuće odigrala spektakularnu partiju na Santiago Bernabeuu te slavila s 4:0, a da stvar po navijače Reala bude još gora govori i činjenica da je moglo biti i više golova u mreži domaćina.