NAZVALI GA IDIOTOM

Objava Bochuma o prekidu utakmice protiv Borussije Monchengladbacha sinoć postala je popularna na društvenim mrežama nakon što su iz kluba svog navijača nazvali idiotom.

U 70. minuti utakmice 27. kola Bundeslige gosti su vodili rezultatom 2:0, a onda je jedan domaći navijač pogodio linijskog sudiju čašom piva u glavu, nakon čega je susret prekinut.

Utakmica će biti registrovana rezultatom 3:0 za goste i Bochum će platiti ozbiljnu novčanu kaznu. Također, postoji vrlo realna šansa da ovaj klub u nastavku bude igrao pred praznim tribinama.

Svjesni su toga i u Bochumu pa su tako svog navijača nazvali idiotom na društvenim mrežama. Objava je vrlo brzo postala hit i prenijeli su je brojni evropski mediji.

"Prekinuta je utakmica. Neki idiot je bacio nešto na teren i pogodio linijskog sudiju. Utakmica je prekinuta. Nevjerovatno glupo i neodgovorno ponašanje kojem ne bi trebalo biti mjesta na stadionu. Idiot, idiot, idiot. Nadamo se da je linijski sudija u redu", saopćili su iz Bochuma.

Trenutak u kojem je sudija pogođen u glavu prikazan je u prijenosu uživo. Glavni arbitar Benjamin Cortus odmah je pritrčao svom pomoćniku i odlučio je prekinuti utakmicu.