SERIE A

Nogometaši Torina i Intera podijelili su bodove na stadionu Olimpicu u 29. kolu Serije A odigravši neriješeno 1:1. Domaći su vodili gotovo cijeli meč, ali su prvaci Italije do važnog boda u borbi za titulu stigli u posljednjim sekundama susreta.

Domaći su rano šokirali Inter budući da su do gola stigli već u 12. minuti kada je Bremer iskoristio grešku odbrane Intera i preciznim udarcem pogodio za 1:0.

Nisu gosti uspijevali nikako da se nametnu na Olimpicu, dok je Torino opasno prijetio pa je tako u 36. minuti Belotti bio u prilici kada je zaustavljen očitim prekršajem u šesnaestercu. Međutim, sudija Guida je samo odmahnuo rukom, a potvrdu njegovog mišljenja dobio je i od VAR sudija koji su iznenađujuće procijenili da nije bilo materijala za najstrožije kazne. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 1:0.

U nastavku utakmice gledali smo pravu uspavanku bez ijedne izrazite prilike. Torino se u potpunosti posvetio defanzivi i taj su posao odradili gotovo majstorski, dok Inter uprkos brojnim izmjenama jednostavno nije imao rješenja.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Inter je došao do izjednačenja. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je večeras igrao svih 90 minuta, fenomenalno je asistirao uposlivši Sancheza u šesnaestercu domaćih, a čileanski napadač je bio neumoljiv za konačnih 1:1. Gol Sancheza pogledajte ovdje.

Inter ostaje na trećem mjestu Serije A, dok je Torino na 11. poziciji. U narednom kolu Inter dočekuje Fiorentinu, dok će Torino gostovati Genovi.

Rezultat i strijelci:

Torino - Inter 1:1 (Bremer 12' - Sanchez 90+3')