FRANCUSKI NAPADAČ

Marca na današnjoj naslovnici donosi informaciju da je Kylian Mbappé (23) nadomak potpisa za Real Madrid. Španci tvrde da bi PSG-ov Francuz trebao postati igrač Reala do sljedećeg petka.

Posljednjih dana pregovori Mbappéa i Reala su ubrzani, a Realu je situaciju itekako olakšala pobjeda protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Mbappéu istječe ugovor u junu i Real od 1. januara, kao i svi zainteresirani klubovi, ima pravo pregovarati s napadačem. Madridski klub godinama radi na ovom transferu.

Francuz će samo za potpis ugovora dobiti između 60 i 80 miliona eura, a godišnje bi neto trebao zarađivati 25 miliona eura, dodaje Marca.

U PSG-u su se nadali da bi Mbappé mogao produžiti ugovor i ostati u klubu, ali nakon što je Real Madrid nokautirao PSG ove sedmice u Ligi prvaka, Mbappé je odlučio ispuniti svoj dječački san i potpisati za Real Madrid. Nakon ispadanja od Reala u Ligi prvaka oglasio se na društvenim mrežama:

“Ovo su teška vremena. Liga prvaka je bio naš veliki cilj, ali podbacili smo. Sezona nije gotova i što god se dogodilo, mi ćemo biti zajedno i odlučni pobjeđivati do zadnje utakmice sezone. Hvala svim navijačima koji nas podržavaju u ovim teškim vremenima”, napisao je Mbappe.

Francuz je bio na korak do prelaska u Real prošlo ljeto, ali je u zadnjim satima prijelaznog roka ipak ostao na Parku prinčeva pa su u Realu odlučili da će napraviti sve da ovo ljeto realiziraju transfer.