JEDNOSTAVNO NEUHVATLJIV

Francuski napadač Karim Benzema večeras je u meču Lige prvaka protiv PSG-a ispisao historiju u ovom takmičenju te je postao najstariji igrač u ovom elitnom takmičenju koji je postigao hat-trick.

Benzema je faktički sam srušio PSG u uzvratnom meču osmine finala, a on je u razmaku od 61. do 78. minute postigao hat-trick, donijevši preokret svom timu u dvomeču protiv PSG-a i prolazak meču osam najboljih ekipa u Evropi.

S tri večerašnja pogotka, a koje je postigao sa 34 godine i 80 dana, Benzema je postao najstariji igrač koji je postigao hat-trick u historiji Lige prvaka, čim je nadmašio dosadašnji rekord svog sunarodnjaka Oliviera Girouda koji taj rekord drži od decembra 2020. godine, kada je postigao četiri pogotka.

Također, s tri večerašnja pogotka je postao i treći najbolji strijalac u historiji Real Madrida sa 309 pogodaka i sada mu drugoplasirani Raul bježi samo 14 pogodaka. Cristiano Ronaldo je nedodirljiv sa 450 pogodaka u Real Madridu.

Njegov večerašnji nastup još jedan je dokaz da je Benzema jedan od najboljih nogometaša svijeta i da su ga mnogi smatrali najvećim favoritom za osvajanje Zlatne lopte, no ona je na kraju otišla u ruke Lionela Messija, dok je FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta dobio Poljak Robert Lewandowski.

Podsjećamo, Real je slavio rezultatom 3:1 i bez obzira na poraz u prvom meču od 1:0, plasirao se među osam najboljih ekipa u Evropi.