VELIKI PREOKRET

Revanš duel osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Paris Saint Germaina donio je veliku dramu i pobjedu domaćina rezultatom 3:1 što je s ukupnih 3:2 bilo dovoljno za prolazak dalje. Briljirao je fantastični Karim Benzema.

Nakon što je u prvom meču Kylian Mbappe bio nezaustavljiv za Madriđane, reprezentativac Francuske je tokom sat vremena danas prikazao još bolju igru.

U 13. minuti Mbappe je odlično prošao i šutirao, ali mu je Thibaut Courtois zaustavio udarac.

Odgovorili su domaći u 25. minuti, ali je udarac Karima Benzeme otišao pored gola. Šest minuta kasnije Lionel Messi iskosa s lijeve strane prebacuje Courtoisa udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Kylian Mbappe je konačno postigao gol u 34. minuti, ali je on poništen zbog malog ofsajda nakon VAR asistencije. Ipak, to je bio uvod u ono što će se desiti samo pet minuta kasnije.

Nezaustavljivi Mbappe je ponovo protrčao odbranu Reala, Alaba nije dobro ušao u šut i ostavio je prostor Francuzu koji pogađa za vodstvo gostiju. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme otvoreno je onako kako je prvo završeno, Mbappeovom sjajnom igrom.

Postigao je gol u 54. minuti nakon spektakularnog driblinga, ali je i on poništen nakon ofsajda.

Uslijedio je veliki preokret na krilima Karima Benzeme. Francuski napadač je postigao tri gola za samo 17 minuta i doveo svoj tim nadomak prolaza dalje.

Prvi gol Benzema postiže u 61. minuti. Pogriješio je Gianluigi Donnarumma, a iskusni Francuz je to iskoristio za poravnanje.

U rasponu od dvije minute od 76. do 78. Benzema postiže nova dva gola. Prvo je iskoristio magičnu asistenciju Luke Modrića za 2:1, a onda i dvije minute kasnije pogađa za žestok udarac PSG-u.

Parižani su se totalno "raspali" nakon preokreta Reala. Do kraja utakmice nisu bili ni sjena onog tima koji je u tri četvrtine dvomeča bio puno bolji rival na terenu. Iako se očekivala ofanziva u nadi da izbore produžetke, nogometaši PSG-a nisu uspjeli doći do željenog gola, tako da Real ide dalje.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - PSG 3:1 (Benzema 61', 76', 78' / Mbappe 39')