IZBJEGLI SUKOB

Mladi nogometaš Norwicha Brandon Williams objasnio je scenu s utakmice protiv Brentforda kada je umjesto sukoba završio u zagrljaju s Christianom Eriksenom.

Williams je napravio jedan od najsimpatičnijih poteza u svijetu nogometa ove godine. Nakon što ga je protivnički nogometaš faulirao s leđa, krenuo je u sukob s njim.

Uhvatio je Eriksena za dres potpuno bijesan, ali je onda shvatio da ga je faulirao nogometaš koji se tek vratio na terene nakon srčanog udara. Kada je vidio da je to Eriksen, zagrlio ga je i napravljene su nevjerovatne fotografije koje su "rastopile" gledatelje.

U razgovoru za Sky Sports objasnio je sve što se dogodilo, kao i svoju reakciju zbog koje je postao popularan.

"Očigledno, sve se dogodilo u trenutku i to su bili instinkti. Prošao sam ga i osjetio povlačenje dok smo bili u napadu tako da sam bio vrlo ljut. Krenuo sam ga uhvatiti i zadržati, ali znam kroz šta je prošao", rekao je Williams.

Mladi bek, koji je u Norwichu na posudbi iz Manchester Uniteda, ističe da je osjetio kako Eriksenu treba zagrljaj.

"Nevjerovatno je kroz šta je prošao i na kraju se vratio nogometu. Za njega je posebna stvar što je na terenu i kako bih i ja sudjelovao u tome, osjetio sam da mu treba zagrljaj", dodaje mladi nogometaš.

Williams se potom osvrnuo na srčani udar koji je zaprepastio svijet sporta, a kojeg je Eriksen preživio u duelu Danske i Finske na Evropskom prvenstvu prošlog ljeta.

"To je nešto kroz što nijedan igrač ne želi proći. Nevjerovatno je da se vratio. On je igrač svjetske klase i vjerujem da će biti na vrhuncu uskoro", zaključio je Williams u razgovoru za Sky Sports.

Podsjetimo, Eriksen je dobio novu životnu šansu nakon teškog srčanog udara. Odlučio je da nastavi karijeru iako u Italiji ne može igrati s ugrađenim defibrilatorom, ali je došao u najtežu ligu svijeta i igra za Brentford. Proteklog vikenda odigrao je svih 90 minuta.