SPOJITI

Vlasnik rudnika zlata u Gani Bernard Antwi Boasiako želi kupiti Chelsea i u ekipu spojiti dvije najveće nogometne zvijezde Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Najbogatiji čovjek u Gani, koji je vlasnik rudnika zlata Boasiako, otkrio je plan kupovine Chelseaja u kojeg želi uložiti veliki novac.

Chelsea je na prodaju pošto je dosadašnji vlasnik Roman Abramovič odlučio povući se iz vlasničke strukture kako bi klub zaštitio od potencijalnih sankcija zbog veza s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u trenucima ruske invazije na Ukrajinu.

Brojne ponude stižu na Abramovičevu adresu, ali od prodaje još uvijek nema ništa. Među najzanimljivijim kandidatima za kupovinu aktuelnog prvaka Evrope je Bernard Antwi Boasiako.

"Želim kupiti Chelsea i ozbiljno sam zainteresovan. Oni koji kupuju klubove nisu nogometaši, već poslovni ljudi. Ja sam biznismen i bavim se iskopavanjem zlata. Zašto ne bih mogao kupiti klub? Uključujem se u nadmetanje", poručio je Boasiako za Wontumi FM radio.

Bogataš iz Gane, čije ukupno bogatstvo nije poznato, želi spojiti Lionela Messija i Cristiana Ronalda u isti tim ukoliko kupi Chelsea. To niko nije ni pokušao učiniti u svijetu nogometa.

"Ukoliko postanem vlasnik Chelseaja, želim Brazilca iz Real Madrida Viniciusa Juniora. Odmah ću prodati Romelua Lukakua, a kontaktirat ću i Manchester United da dovedem Cristiana Ronalda. Također, pokušao bih dovesti i Lionela Messija", otkrio je svoje planove bogataš iz Gane.

Za kraj, istakao je da je došlo vrijeme da neko iz Afrike postane vlasnik Chelseaja.

"Roman Abramovič je učinio najbolje što je mogao. Sada je vrijeme da on podrži nekoga iz Gane ili Afrike u kupovini Chelseaja", zaključio je Boasiako.