OTKRIO PLANOVE

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić kaže da još uvijek ne zna gdje će igrati naredne sezone, iako se planira vratiti u Barcelonu gdje ga očekuju još dvije godine ugovora.

U razgovoru za turske medije Pjanić je rekao da niko nije očekivao da će otići u Bešiktaš i da su svi mislili kako će nakon Španije karijeru nastaviti u Italiji.

"Svi u Barceloni su mislili da ću se vratiti u Italiju, a onda me nazvao Duško Tošić i rekao da me Bešiktaš treba. Rekao mi je da trebam doći u tim koji je prvak i koji je osvojio dva trofeja, a kada je to spomenuo, došao sam bez razgovora o novcu i odštetnoj klauzuli. Pogotovo na početku sezone jer smo imali velike probleme, kako s pandemijom koronavirusa, tako i zbog povreda. Čak smo i utakmice Lige prvaka igrali s mladim igračima, a što se ove sezone tiče, nisu krivi ni trener ni uprava ni igrači, već veliki broj povreda od kojih se nismo mogli oporaviti", rekao je Pjanić.

O igračima iz turske Superlige kaže da su talentovani, a naveo je i neke koji mu se najviše sviđaju.

"U Turskoj ima mnogo dobrih i talentovanih igrača. Na primjer, golman Uğurcan iz Trabzona, defanzivac Ahmetcanm, Rıdvan iz Bešiktaša.... U Bešiktašovoj školi ima dobrih igrača, ali oni moraju igrati kako bi se razvili. U Sivassporu, Hataysporu i Kayserisporu također ima vrlo talentovanih igrača", kaže Pjanić i dodaje:

"Turski nogometaši su tehnički vrlo talentovani, ali moraju pojačati radnu etiku. Ako turski igrač ima takav mentalitet, može igrati u bilo kojoj ekipi na svijetu."

O ciljevima nakon završetka karijere, Pjanić je rekao da bi volio postati sportski direktor.

"Sami vrh kluba mi izgleda uzbudljivo, ali ipak ne. Mogao bi biti neki sportski direktor, a želim i trenirati ekipu. Ipak, za takvo nešto se mora puno raditi i spremati", kaže Pjanić.

Dalje je rekao kako njegov nogometi put u budućnosti nije previše jasan.

"Moj nogometni put nije jasan. Imam ugovor s Barcelonom još dvije godine, vratit ću se u ovaj klub na kraju sezone. Ali, da vam kažem, Bešiktaš mi je važan kao Juventus i Barcelona. Istanbul će uvijek imati mjesto u mom srcu", kaže Pjanić.

Pjanić je dalje rekao kako je u Romi igrao napadački nogomet, dok je u Juventusu sve više bilo bazirano na odbrani.